Källargrund

Behöver du vår hjälp med att bygga din källargrund eller behöver du dränera din källargrund?

Ring 070 – 483 22 92 eller skicka iväg ett mejl på info@maentreprenadteknik.se så återkopplar vi till dig

Bygga en källargrund

Det som man behöver göra när man ska bygga en källargrund är en nedsänkt infasning i själva grunden så att väggarna har en naturlig kant som hjälper väggarna att ta upp marktrycket.

Källargrunden är en normal platta på mark

 Skillnad mellan en vanlig betongplatta och betongplattan för en källare krävs en ”nergjutning” i betongplattan. Det går åt lite extra virke vid gjutningen än platta på mark. Blir lite mer arbete men ändå inte så mycket dyrare.

Fördelen med en källare

Fördelen är att man får extra utrymme som exempel tvättstuga, bastu, extra rum, förråd mm. Att bo i en källare krävs det att det ska finnas fönster eller dörrar så man bör då schakta bort mark så att det kan genomföras.

Dränera en källargrund och isolera

En källargrund måste dränereras utvändigt för att kunna leda bort vatten och slippa fuktskador och att tilläggs isolera källargrunden bidrar till att den blir varm, torr och påsåvis minskar fukt. Att isolera ytterväggarna med en dräneringsskiva som är 100 -150 mm för att spara energi.

 

Källargrund isoleras minst med tilläggsisolering på minst 100 -150 mm på källarvägg för att spara energi.
Dränering med Opti Drain system. Vi är certifierade att jobba med OptiDrain grundisolering - dränera genom Fuktspärren AB.

Vi hjälper dig att isolera din källargrund

Att isolera källargrunden gör yttervägen varm, torr och minskar fukt. Du sparar också energi och samtidigt lägga dräneringsrör som leder bort ytvatten samt grundvatten från källargrunden.

Ring  070 -483 22 92 eller skickat ett mejl till oss på

info@maentreprenadteknik.se

Läs mer om hur en källargrund dränering går till